27 червня 2018 року в Києві в готелі «Fairmont Grand Hotel Kyiv» відбувся офіційний прийом на честь 20-річного ювілею столиці Казахстану – Астани.
У своєму виступі Глава дипломатичної місії Казахстану в Україні Самат Ордабаєв зазначив, що Астана стала точкою економічного зростання Казахстану і привабливим інвестиційним проектом в масштабах держави. Багатства архітектурних форм відповідає змісту Астани як науково-освітнього, культурного, медичного та спортивного центру.
Особливо підкреслив, що ідея і виняткова роль в створенні нової столиці належить Лідеру Казахстану Нурсултану Абішевичу Назарбаєву.
«Зараз, після закінчення 20 років, можна з упевненістю говорити, що перенесення столиці стало абсолютно вірним стратегічним рішенням. Ми побудували новий, сучасний «місто-мільйонник», що став символом національного успіху і згуртованості сучасного Казахстану »- підкреслив Посол.
З ювілеєм Астани привітав Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник. Він особливо наголосив на високому рівні багатопланового співробітництва двох столиць, які в цьому році також відзначають 20-річчя встановлення побратимських зв’язків.
В рамках урочистого заходу відбувся розіграш призів, присвячених Астані, в числі яких, авіаквиток від компанії «Air Astana» на поїздку в казахстанську столицю.