1 лютого у ресторані Bassano пройшла В2В презентація-дегустація
угорських вин, організаторами якої виступили Угорський Національний Торговий Дім та Посольство Угорщини в Україні.

Виноробні господарства розповіли присутнім про особливості регіонів виноробства, різні сорти винограду та різноманітість вин.

На дегустації гості змогли насолодитися наступними сортами вин:
• Csányi Pincészet з регіону Віллань (Villány)
• Gróf Buttler Borászat та Thummerer Pince
з Эгера (Egri borvidék)
• Vincellér Borház з регіону Шопрон
(Soproni borvidék)
• Etyeki Kúria Borászat з регіону Этек (Etyek)
• Pannon Tokaj Pincészet та Bognár-Vin з
регіону Токай-Хедьайя (Tokaj-hegyalja)

Виноградарство і виноробство на сучасній угорській території, щонайменше двох тисяч років тому. Спочатку виноградарством займалися кельти, потім прийшовши на їхнє місце — римляни, вслід за ними уже племена угрів (мадяр), котрі принесли на цю теритроії свою унікальну мову.

Згідно письмових джерел, римський імератор Проб, почав плекату виноградну лозу близько 276 р. н. е. До XV століття виноградарство ввійшло тут у широкий вжиток, виробляючи переважно білі вина.

Виноробство Угорщини — важлива галузь економіки Угорщини. Найдавнішим виноробним регіоном Угорщини є Середньодунайська низовина, де займаються виноробством більше 2 тисяч років. Найвідоміші вина Угорщини токайські. На початку XXI століття в Європейському Союзі було прийнято рішення найменувати так лише вина з цього регіону, який був поділений в 1918 році по Тріанонському договору між Угорщиною та Словаччиною. Токайські вина, згадуються в літературі винами королів і вельмож, — горда назва часів Землі Угорської корони. В останні десятиліття виноробство Угорщини відроджується після глибокого занепаду.

До початку XVII століття, загальна площа угорських виноградників складала 572 230 га, однак в результі напасті Філоксери, до кінця XIX століття більш ніж 75% насаджень були втрачені. Для їх відновлення в 1875 році, було прийнято ряд спеціальних заходів, котрі дозволили відновити до початку XX ст. загальну площу до 200 тисяч гектар. У міжвоєнний період і надалі протягом 50 років, укрупнення, колективізації в період соціалізму виноробних господарств, насадження знову скоротились до 60-70 тиясяч гектар. До теперішнього часу виноградники в Угорщині займають більше 110 тисяч га, а щорічний об’єм виробленої продукції досягає:3,5-4,5 млн гектолітрів.