Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Алішер Абдуаліев провів урочистий прийом на честь 26-ої річниці Незалежності Узбекистану і 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Узбекистаном і Україною.

1 вересня Узбекистан святкує свій День незалежності. Історія цього свята пов’язана з проведенням позачергової сесії Верховної Ради цієї республіки, на якій 31 серпня 1991 року була проголошена незалежність Узбекистану від інших держав. День незалежності Республіки Узбекистан офіційно задекларований у відповідній постанові, датованої 1 вересня 1991 року.

Фактична незалежність Узбекистану настала трохи пізніше — в день розпаду СРСР, тобто 26 грудня 1991 року. Саме тоді країна почала свій шлях до розвитку економіки та утвердження своїх державних цінностей. Ставши незалежною, Узбекистан не втратив діловий зв’язок з республіками колишнього СРСР.

Державний прапор країни було затверджено незабаром після проголошення дня незалежності — 18 листопада. А Конституція країни була прийняті 8 грудня 1992 року.

В цей день основна маса святкових урочистостей проходить в Національному парку Узбекистану, який носить ім’я Алішера Навої. Традиційно всі офіційні заходи відвідують перші особи держави, в тому числі президент Узбекистану.